Agora Savaria
Kulturális és Médiaközpont
Nonprofit Kft.
Bodrogi Fűszeres Eszter gasztro blogger vezetésével
Fűszer és lélek blog szerzőjének jelmondata „Hétköznap sietős, szombaton kóser”
Többféle flódni recept kipróbált és sütött, de van egy, ami az idők során a legjobban bevált. „A tésztája tökéletes, nem ázik el, teljesen megsül, nagyon jó ízű. A töltelék pedig pont olyan, amilyennek lennie kell: sokféle, édes, jól kiegészítik egymást benne az ízek. A flódni egy purimi sütemény, amit a zsidók régen főleg ezen az ünnepen ettek Magyarországon. Létezik hasonló változata a környező országokban többféle is, de ennyire egyik sem komplex, mint a magyarországi változat. A flódni mindig zsidó sütemény, de nem biztos, hogy kóser, még akkor sem, ha egy zsidó készíti.”
Látványkonyhánkban a zsidó kultúrában jártas gasztro bloggerrel közösen sütjük meg ezt a rendkívül bonyolult süteményt. A sütisütés mellett, a konyhai fortélyokkal együtt a zsidó kultúrából és a Fűszer és lélek blogból és a flódniból is kapunk ízelítőt.
A programon való részvétel korlátozott létszámban lehetséges és regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a geosits.judit@agora-savaria.hu, 06 20/394 4730 elérhetőségen lehet március 17-ig, a befoglalt hely a befizetést követően válik véglegessé.
Részvételi díj: 5 900Ft
Aki jegyet vásárol a workshopra az az április 9-én 19.00 órakor kezdődő, FLÓDNI című interaktív gasztroszínházon 15%-os engedménnyel vehet részt, amely más kedvezménnyel nem vonható össze.